Zdravljenje psihološke travme z metodo Brainspotting

Delavnica Brainspotting

Številni simptomi, zaradi katerih trpimo v sedanjosti, kot so depresija, tesnoba, panični napadi, občutki nemoči, ujetosti, sramu, težave s samozavestjo, negativna prepričanja o sebi, ponavljajoči nezdravi vzorci v odnosih, stalna notranja napetost in drugi telesni simptomi, so posledica nepredelanih travmatskih izkušenj, ki so se zgodile v preteklosti. Travmatski dogodek smo morda doživeli v bližnji preteklosti, najpogosteje se vzrok skriva v otroštvu. Teh dogodkov se zavestno niti ne spominjamo ali pa jim ne pripisujemo večjega pomena. Nepredelani travmatični spomini ostajajo »zamrznjena« v globljih delih možganov ter močno vpliva na kvaliteto našega življenja.

Brainspotting je novejša in izjemno učinkovita psihoterapevtska metoda, ki s svojim delovanjem omogoča neposreden dostop do podzavesti oziroma predelov v možganih, kjer so shranjeni potlačeni travmatični spomini. Na ta način spodbudi predelavo bolečih izkušenj, ki niso dosegljive zavestnemu umu, ter omogoča zdravljenje široke palete psiholoških in telesnih simptomov. Pozitivni učinki zdravljenja z metodo Brainspotting so številni in vplivajo na vsa področja posameznikovega življenja. Najpogostejši učinki so: okrepljen občutek lastne vrednosti, občutke strahu nadomestijo občutki notranje varnosti, miru in sproščenosti, zmanjšanje občutkov sramu in močnejše zaupanje vase, večje samospoštovanje, učinkovitejše spoprijemanje s stresnimi situacijami, zmožnost postavljanja meja v odnosih, zaključevanje nezdravih odnosov, zmanjšanje ali odprava telesnih simptomov ter razvijanje in uresničevanje notranjih potencialov.

Na delavnici boste izvedeli več o:

  • lastnem delovanju v stresnih situacijah,
  • kaj sploh je travmatska izkušnja,
  • kako nepredelana travmatska izkušnja vpliva na kakovost našega življenja,
  • nastanku in delovanju metode Brainspotting ter njenih učinkih pri zdravljenju psihološke travme,
  • naučili se bomo veščin, ki jih lahko uporabite za sproščanje, umirjanje in večjo čustveno stabilnost.

Kdaj: četrtek, 22. november 2018, od 17:00 do 20:15.

Kje: M Hotel, Derčeva ulica 4, Ljubljana

Kotizacija: za plačilo do 15. 11. 2018 50 EUR, po tem datumu 60 EUR.
Število mest je omejeno, zato si mesto na delavnici zagotovite s plačilom kotizacije na transakcijski račun. Kotizacije ne vračamo.

Prijava in informacije: psihoterapija@janapotocnik.si
Po prijavi vam po e-pošti pošljemo podatke za nakazilo.

Delavnico bosta vodili: Jana Potočnik  in Sabina Gombač