Psihoterapevt – Jana Potočnik

Jana Potočnik – Psihoterapevtka

psihoterapevtka Jana Potočnik

Sem univerzitetna diplomirana komunikologinja in specializantka integrativne psihoterapije.

Moje dosedanje izobraževanje s področja psihoterapije zajema uvodni dvoletni študij psihoterapije v okviru Slovenske krovne zveze za psihoterapijo ter štiriletno specialno usposabljanje iz integrativne psihoterapije na Inštitutu IPSA v Ljubljani. Izobraževala sem se tudi iz transakcijske analize, psihotravmatologije, opravljen imam napredni trening za učitelja čuječnosti, še naprej pa se strokovno izobražujem in izpopolnjujem na različnih konferencah in seminarjih.

Psihoterapevtsko delo od leta 2008 izvajam v zasebni praksi v Ljubljani, ob tem pa redno obiskujem supervizijo. V tem času sem izvedla več kot 2.500 ur terapij, posebej pa se posvečam pomoči klientom z različnimi vrstami tesnob, strahov in panike, depresivnim razpoloženjem, pomanjkanjem samozavesti, različnimi vrstami fobij, ljudem, ki trpijo zaradi posledic travmatskih dogodkov, ter ob izgubi in žalovanju. V svoje delo vključujem metodi EMDR (Desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem) in Brainspotting. Obe metodi sta izjemno učinkoviti pri delu s težavami, ki so posledica travmatičnih dogodkov iz otroštva (nasilje, zlorabe, zanemarjanje…) ter stresnih dogodkov v odraslosti (prometne nesreče, izgube, ločitve…).

S prispevki na konferencah sem sodelovala na Sedmi evropski konferenci integrativne psihoterapije (2013), na Šesti mednarodni konferenci integrativne psihoterapije (2013) in na Devetih študijskih dnevih Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (2011). Sem članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA).

Trenutno se pripravljam na izpit za pridobitev diplome iz integrativne psihoterapije (CIP) pri Mednarodni zvezi za integrativno psihoterapijo (IIPA) in Evropski zvezi za integrativno psihoterapijo (EAIP).

S ciljem razširiti svoj pogled in zagotoviti celovito obravnavo klienta sem v okviru prakse v Psihiatrični bolnišnici Begunje sodelovala v psiho-edukativnem programu za učenje tehnik obvladovanja simptomov s pomočjo različnih sprostitvenih, kognitivnih in vedenjskih tehnik. Klinično prakso sem opravljala tudi na Združenju za duševno zdravje (ŠENT) in Inštitutu za razvoj človeških virov.

Spremljate me lahko tudi na Facebook strani ali profilu, Twitterju in Google+.

sign2

Menu Title
×